Dr. Mátyás Kinga Vanda pszichológus Debrecen, párterapeuta,
klinikai szakpszichológus,
integratív terapeuta

"A lélek birodalmában nem gyalogolhatsz más lámpásának fényében. Az enyémet nem adhatom Neked. Arra viszont megtaníthatlak, hogy készíts lámpást magadnak."

- Anthony de Mello -

Több módszert alkalmazok, személy és probléma függően:

Katatím imaginatív terápia (KIP)

A terápiás módszer lényege, hogy egy múltbeli komplex tapasztalati-élményt egy szimbolikus formában idéz fel, így áttételesen szembesít a múltbeli eseményekkel. Az imaginatív kifejezés a képzeleti munkát jelenti. Az imaginációk kiválóan alkalmasak a tudatalatti történések megismerésére...

Bővebben...

Imagináció és szimbólumterápia

Szimbólumterápia során a pszichés problémák mélylélektani feldolgozása történik tematikus képek megjelenítésének a segítségével. A belső képek lehetővé teszik a probléma megértését, hozzásegítenek a megoldások megtalálásához, és a lelki egyensúly eléréséhez.

Bővebben...

Dialektikus Viselkedés Terápia (DBT)

A módszer célja hogy a változás ne jelentsen fenyegetést a beteg számára, akko, sem ha nem egy állandó érzelmi, fizikai környezetben van. Segítségével a páciensek képesek lesznek az érzelemszabályozásra, a feszültségtűrésre, és interperszonális kapcsolataikban hatékony működésre.

Bővebben...

Párterápia

Felnőtt korban a kötődési kapcsolat legfontosabb formája a tartós párkapcsolat, a házasság. Ez egy olyan támogató kapcsolat melyre mindannyian vágyunk. Ma, Magyarországon az első házasságok 45%, míg a második házasságok 60%-a végződik válással. Miközben a válások száma egyre nő, közben a párkapcsolati segítségre...

Bővebben...

Autogén tréning

10-14 ülés alatt elsajátítható módszer, ez idő alatt megtanuljuk ellazítani a vegetatív idegrendszert, nyugalmi fizikai állapotot érünk el, mely magával hozza a lelki lecsendesedést. Az autogén tréning hatása: leépíti, feloldja a lelki feszültséget, csökken a nyugtalanság, a szorongás és ennek eredményeként egy nyitott...

Bővebben...

Várandós autogén tréning kismamáknak

Rohanó világunkban a befelé fordulás nagy feladat. Az átalakulás, a magzat fejlődése csendben történik. Önmagunkba figyelve tapasztalhatjuk meg az átalakulást. Ebben segít az autogén tréning. A tudatosan testre irányított figyelem közben a test megnyugszik, ellazul.

Bővebben...

Gyermek és serdülőkor relaxációja

A gyermek nem rendelkezik az őt érő stressz elviseléséhez és oldásához szükséges eszközökkel. Már kisiskolás gyereket is meglehet tanítani az önellazítás technikájára. Iskolás gyerekek számára az autogén tréning izgalmas belső utazás, képekkel, szimbólumokkal, szerepjátékokkal.

Bővebben...